Een affiliate shop opzetten voor het genereren van extra inkomen online

Geplaatst op 19-03-2022

Categorie: Computer en internet

Voor het genereren van extra inkomen online is het opzetten van een affiliate shop mogelijk interessant voor u. Affiliate marketing maakt online geld verdienen met relatief lage kosten mogelijk. Bij affiliate marketing promoot u goederen als tussenpersoon. Zo een tussenpersoon wordt ook wel een affiliate publisher genoemd. De producten worden aangeboden door adverteerders, die bij affiliate marketing ook wel merchants genoemd worden. U kunt met een PHP script eenvoudig een website bouwen waarbij u reclame maakt voor verschillende producten en waarbij de bezoeker via een knop de website van de merchant kan bezoeken en een product kan aanschaffen.

Deze knop bevat een link met daarin een unieke code. Als een bezoeker op de knop drukt wordt deze unieke code doorgegeven aan de website van de merchant. Hierdoor weet de merchant dat u deze bezoeker vanuit uw webshop heeft doorverwezen. Wordt er door deze bezoeker iets aangeschaft op de website van de merchant, dan ontvangt u als tussenpersoon een affiliate vergoeding. Ook wordt het aangeschafte product rechtstreeks door de merchant naar de klant verzonden, zodat u zelf geen gekochte spullen hoeft te versturen. Dit heeft als ander pluspunt dat u geen inkoopkosten heeft bij affiliate marketing.

Wilt u graag een affiliate webwinkel beginnen, dan kunt u daarvoor gebruik maken van het affiliate script van Vrolijk Internet Services. Dit is een PHP script dat u op uw hostingpakket kunt plaatsen. U krijgt dan direct alle benodigdheden voor het beginnen van een affiliate shop tot uw beschikking. Zo is er een afgeschermde omgeving waarbinnen u kunt inloggen als beheerder. Nadat u als beheerder bent ingelogd, kunt u van de verschillende componenten van uw webwinkel het uiterlijk wijzigen. Zo kunt u op een voordelige wijze een affiliate webwinkel beginnen die volledig naar uw wens is. Op de website van Vrolijk Internet Services kunt u het script aanschaffen.